Japan Fig Farm

the figs to sail the sea

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sig figs tutorial

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Source : Yokavanmou

「いちじく」の表皮はとてもデリケートで「色付き・キズ」などに最新の注意を配り大切に育てられています。集荷は一日に2回(午前・午後)おこなわれ、新鮮な「いちじくが」は翌日には福岡県内はもとより、関東・関西・中国地方へと発送されます。
みずみずしく糖度の高い柳川の「いちじく」は高い評価を受けています。
*取材させていただいたいちじく畑は約30あ~るの面積で、取材 日には1箱(4パック入)を80箱出荷されました。採果の時には 柔らかい果実に傷が付かないようにスポンジを敷いた箱に入れられ ていました。また、JA柳川では加工品としてイチジクのジャムや天 日干しにした「おひさまいちじく」も販売しております。

Origin of FIG

Middle English fige, from Anglo-French, from Old Occitan figa, from Vulgar Latin *fica, from Latin ficus fig tree, fig
First Known Use: 13th century

Any plant of the genus Ficus, in the mulberry family, especially Ficus carica, the common fig. Yielding the well-known figs of commerce, Ficus carica is native to an area from Asiatic Turkey to northern India, but natural seedlings grow in most Mediterranean countries, where figs are used extensively, both fresh and dried. It is a bush or small tree with broad, rough, deciduous leaves.


Hundreds of different varieties are grown in various parts of the world. The fig was one of the first fruit trees to come under cultivation. Its fruit contains significant amounts of calcium, potassium, phosphorus, and iron.

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